Fotograf – Mihai Solovastru

 Inceputuri

   M-am apucat de fotografie in anul 2004, cand am obtinut un job la unul dintre magazinele FujiFilm din Bucuresti. Acolo am profesat ca fotograf si operator foto timp de 5 ani, avand ca principale atributii realizarea fotografiilor in studioul firmei cat si developarea filmelor foto/fotografiilor realizate in cadrul studioului.fotograf profesionist

   A fost o experienta foarte interesanta, avand in vedere ca era un domeniu cu totul si cu totul nou pentru mine. Lucrand pe film (inca nu intrasera pe piata aparatele foto digitale in numar atat de mare) am avut ocazia sa invat cam tot ce inseamna bazele fotografiei. In scurt timp ajunsesem sa ma descurc destul de bine cu revelatorul, fixatorul si hartia fotografica.

   In ceea ce priveste fotografiatul in studio, am avut imensa placere de a fotografia cu un batran aparat foto Zenit , un „bunic” rusesc al aparatelor foto de acum. As putea spune ca el a fost cel care „m-a invatat” ce inseamna focusul manual, diafragma, viteza de expunere, sensibilitatea filmelor la lumina…etc.

   Dupa o perioada am decis ca ar fi cazul sa investesc in ceea ce devenise deja o pasiune, asa ca mi-am cumparat primul aparat foto, unul pe film. Am gasit prin intermediul unui prieten un Minolta cu un obiectiv destul de luminos, nu il mai folosea si daca tot a dat peste cineva pasionat, s-a nimerit tocmai bine. Dupa ce am butonat aparatul o perioada de cateva luni in toate modurile posibile, experimentand diverse cadre hranindu-l cu filme de 36 de cadre (40 daca incarcam filmul in camera obscura) s-a ivit ocazia sa imi cumpar primul aparat foto digital, un Canon 350D.

Fotograf in era digitala si debutul in fotografia de eveniment

   Cu pasi marunti intram in era digitala a fotografiei, un nou aparat, un nou capitol de invatat din manualul fotografiei. Cat de simpla parea fotografia cu noile optiuni din aparat! Display-ul, histograma, autofocus-ul, posibilitatea de a modifica ISO direct din aparat, nemaifiind nevoie sa schimb filmul in functie de conditiile de fotografiere, mi se pareau geniale. Devenisem deja noul fan al tehnologiei digitale in materie de fotografie. Nu am renuntat la fotografia pe film, am continuat sa fotografiez cu ambele aparate invatand cat mai mult de la cel digital.fotograf-nunta

   Dupa cateva luni bune de tatonari cu fotografia digitala am fotografiat si primul meu eveniment. La propunerea unui prieten care detinea un club in centrul orasului, am inceput sa fotografiez petrecerile private gazduite de catre club. Aici pot spune ca mi-am facut ucenicia in materie de fotograf de evenimente. Am invatat ce inseamna sa fiu spontan, sa fiu atent la tot ce se intampla in jurul meu, tocmai pentru a surprinde momentele unice din cadrul evenimentului, dezvoltandu-mi in special stilul jurnalistic.

   Dobandind experienta in domeniul fotografiei de eveniment, am dus lucrurile mai departe si am inceput o noua colaborare cu sefii de la FujiFilm. Acestia realizau fotografiile de la doua oficii de stare civila din Bucuresti, avand un contract in acest sens cu primariile de sector. De aici au aparut noi oportunitati, aveam de fotografiat mai multe nunti si botezuri decat petreceri private, devenind astfel si fotograf de nuntaExperienta dobandita in studio si la petrecerile private m-a ajutat foarte mult sa ma dezvolt in acest nou domeniu. Dupa o perioada frumoasa a colaborarilor am decis sa continui pe cont propriu, incepand astfel sa am si primele contracte bazate pe recomandarile din trecut.

Acum

   In momentul de fata ma recomanda lunga experienta in domeniu, sutele de evenimente fotografiate in tara si in afara tarii, nenumaratele investitii in echipament, colaborarile pe care le-am tot avut si nu in ultimul rand multumirile clientilor (o mare parte dintre ei devenindu-mi buni prieteni dupa frumoasele colaborari).fotograf-botez

   De-a lungul timpului am inceput noi colaborari, care mi-au adus noi clienti si mi-au oferit oportunitati care m-au tot ajutat sa ma dezvolt. Am invatat ce inseamna sa am o colaborare eficienta cu oamenii, sa imi respect termenele si sa fiu un profesionist in domeniu.

   Am avut contracte pentru clienti mari precum CocaCola, McDonald’s, Bosch, Socar, Mall Promenada, Banca Transilvania, MaiMultVerde…etc.  Au avut nevoie de serviciile mele pentru diverse evenimente, actiuni sau pentru prezentarea anumitor produse.

   Vorbind in mare parte de o pasiune dar in acelasi timp si de o meserie, imi place sa ma implic in relatia cu cei care urmeaza a-mi fi clienti. De cele mai multe ori propun cateva intalniri inainte de sedinta foto care urmeaza a fi realizata sau inainte de evenimentul la care trebuie sa fiu fotograf. O colaborare eficienta presupune in mare parte si cunoasterea persoanei/persoanelor cu care trebuie sa colaborez. Prin cunoasterea persoanelor cu care urmeaza sa colaborez pot aborda mult mai usor anumite teme de fotografiere sau pot intelege mai bine cerintele clientului. Totodata find vorba de o comunicare eficienta si cei interesati de serviciile mele de fotografiere imi pot expune pe larg cele mai mici detalii legate de evenimentul pe care urmeaza sa il fotografiez. 

   In prezent realizez fotografii pentru: Nunti / Botezuri / Petreceri Private / Corporate / Majorate / Baluri de Absolvire / Aniversari / Serbari Scolare / Familie / Nou Nascuti / Maternitate / Produse / Publicitate / Expozitii si Targuri / Imobiliare / Arhitectura / Design Interior si Exterior. Acestea sunt principalele tipuri de servicii de fotografie care pot fi comandate, fiind valabile in Bucuresti, in tara si in strainatate.

Pentru a face o programare pentru una dintre sedintele foto enumerate mai sus sau pentru un eveniment fericit din viata voastra va invit sa folositi pagina de contact a acestui website.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites